Learn2Work

Veel gestelde vragen

 

Kost het geld om het traject bij jullie te volgen?
Aan deelname Learn2work zijn geen inschrijfkosten verbonden en je hoeft geen schoolgeld te betalen. Wel moet je zelf een aantal schoolspullen aanschaffen, de kosten hiervoor bedragen ca. € 50,-. Mocht dit een probleem zijn dan gaan we hierover met jou in gesprek.

 

Ik wil mij aanmelden maar ik kan de vervoerskosten niet betalen?
Woon je in Almere Buiten of Stad dan kun je op de fiets komen. Mocht je geen fiets hebben dan kan Learn2work hier samen met jou naar kijken om dit te regelen. Heb je een uitkering? Dan kun je een bijdrage in de vervoerskosten aanvragen bij de gemeente via het formulier “aanvraag werkdeel”. Heb je een Wajong-uitkering? Dan heb je vanuit de gemeente geen recht op een bijdrage in de vervoerskosten. 

 

Ik wil mij aanmelden krijg ik de kinderopvang vergoed en hoe werkt dat?
Voor diverse uitkeringen kan de kinderopvang geregeld worden via de gemeente. Je krijgt dan een aanvulling in de kosten kinderopvang. Op de site van de gemeente Almere kun je zien of jij met de uitkering die jij ontvangt hiervoor in aanmerking komt. Het is wel belangrijk dat dit geregeld is voordat jouw traject start, je kunt dan ook pas starten wanneer de opvang ingaat. De aanvraag voor kinderopvang duurt een aantal weken, het advies is daarom dit zo snel mogelijk na jouw intakegesprek en akkoord aanname Learn2work te doen. Learn2work ondersteunt niet in het doen van deze aanvraag. 

 

Hoe kan ik mij aanmelden bij Learn2work? 
Kijk hiervoor bij het menu Aanmelden.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een intakegesprek krijg en voordat ik kan starten bij Learn2work? 
Je krijgt altijd binnen drie werkdagen een reactie op jouw bericht. De intake wordt dan binnen twee weken ingepland. Wanneer uit de intake blijkt dat dit traject goed bij jou past, wij alle benodigde documentatie binnen hebben en eventueel de reiskosten en opvang zijn geregeld kun je de week daarop al starten. 


Hoe weet ik of ik wel of niet in aanmerking kom voor het traject Learn2work? 
Ben je tussen de 17 en 27 jaar, zit je niet op school, heb je geen baan of lukt het allemaal niet, dan kun jij je in principe aanmelden. Wel is het van belang dat jouw randvoorwaarden op orde zijn zoals huisvesting, mentale en fysieke gezondheid etc. Ook jongeren die op het moment van de intake zwanger zijn kunnen (nog) niet starten. Jongeren die minderjarig zijn dienen toestemming van leerplicht te kunnen overleggen voordat zij kunnen starten. In de intake wordt dan verder bekeken of dit traject passend is voor jou.  Eventueel kunnen wij jou ook doorverwijzen naar een ander, beter passend traject of kun je je opnieuw aanmelden wanneer jouw randvoorwaarden op orde zijn. 

 

Ik heb schulden, kom ik dan wel in aanmerking? 
Ja, bij schulden zijn er diverse mogelijkheden voor hulp. Afhankelijk van de hoogte van de schuld kun je meedraaien in het traject van het Jongeren Perspectief Fonds, get- a-grip i.s.m. Humanitas of gekoppeld worden aan een budgetcoach. Tijdens de intake informeren we jou hier verder over.

 
Kan ik een diploma behalen bij Learn2work?
Learn2work geeft geen diploma’s af. Wij zijn een voortraject voor school of werk en wij ondersteunen jou om weer schoolrijp of werkfit te worden. 
Wel kun je via ons diverse certificaten behalen die nodig zijn voor jouw toekomstige opleiding of baan zoals onder andere de LSR opleiding (leider sport en recreatie) of de heftruck cursus. 

 

Kan ik voor Learn2work studiefinanciering aanvragen?
Nee, Learn2work valt niet onder een onderwijsinstelling en er kan dus geen studiefinanciering voor aangevraagd worden. Kom je net van school en loopt jouw studiefinanciering nog? Dan is het van belang deze direct stop te zetten. 
 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Learn2Work maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere