Maakt deel uit van De Schoor 

topImage

Vrijwilligers

Learn2work is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers uit de buurt die ons team kunnen versterken en hun steentje willen bijdragen. Dat kan op verschillende manieren binnen ons project.

Voor de buurt door de buurt
De buurt is een belangrijk onderdeel van het LWP LEARN2WORK. We gaan de buurt betrekken en actief maken bij het leerwerkproject. Wij hopen dat buurtbewoners zich in willen zetten, zodat we samen met hen de kansen richting de arbeidsmarkt en scholing voor jongeren vergroten. Iedere buurtbewoner heeft op een bepaald gebied kwaliteiten. Wij hopen dat zij hun kwaliteiten willen delen met jongeren en de jongeren op deze wijze iets kunnen bijleren.

In een buurt zit zoveel kennis en expertise, wanneer we deze krachten bundelen dan kan dat veel mooie resultaten opleveren. Wij hopen dat veel buurtbewoners hun steentje willen bijdragen, in welke vorm dan ook.
Uit ervaring is gebleken dat veel buurtbewoners het leuk vinden om iets te vertellen over hun kennis. Dit kan eenmalig, maar ook op meerdere dagen. Alles is mogelijk.

Activiteiten in de wijk
Het leerwerkproject houdt zich bezig met de organisatie en uitvoering van activiteiten in de wijk. Heeft u een leuk idee voor een activiteit, of wilt u een activiteit opstarten dan nodigen wij u van harte uit. Wij vinden de mening van uw (buurtbewoners) van groot belang. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het opzetten van een activiteit in de buurt. Verder is het mogelijk om tijdens de al bestaande activiteiten in de wijk te ondersteunen.

Maatjes
Als maatje ondersteun je een jongere in zijn leerproces en traject.  Een maatje is er voor de jongere en vind het leuk om te praten en samen te werken aan de toekomst. Verder op de site kun je hier meer over lezen.

Aanmelden als vrijwilliger
Bent u geïnteresseerd in een van de mogelijkheden, meld u dan aan en de projectleider zal contact met u opnemen voor een afspraak. Wij hopen dat u ons LWP LEARN2WORK komt versterken want samen met u kunnen we het leerwerkproject en de activiteiten in de buurt verbeteren. Voor een aantal werkzaamheden bieden wij ook trainingen aan. U krijgt begeleiding van de projectleider en wordt geregistreerd als vrijwilliger van De Schoor, zodat we u met Kerst en Pasen een presentje kunnen aanbieden. Daarnaast krijgt u alle onkosten vergoed, zoals reiskosten en kosten die u maakt ten behoeve van uw vrijwilligerswerkzaamheden. Dit wordt vooraf vastgelegd!

Je kunt je aanmelden via learn2work: lanzaat@deschoor.nl of boom@deschoor.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarin we kunnen kijken of dit vrijwilligerswerk wat voor jou is!

Wij hopen u te mogen verwelkomen als vrijwilliger bij ons LWP LEARN2WORK. 

Nieuws Learn2work

Aanmelden

Meld je aan voor het leerwerkproject en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Meld je nu aan!

Activiteiten

Het leerwerktraject houdt zich bezig met de organisatie en uitvoering van diverse activiteiten in de buurt. Op beide locaties vinden er bijna dagelijks verschillende activiteiten voor jong en oud plaats. We werken hierbij op vraag vanuit de buurt. Docenten, vrijwilligers en jongeren van Learn2work zijn hierbij actief . Hieronder volgt per locatie een overzicht.

Bekijk de activiteiten

Logo1 Logo 2

Privacy

Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De nieuwe wet (AVG) stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast.

Op www.deschoor.nl/privacy leest u er meer over