Maakt deel uit van De Schoor 

topImage

Maatschappelijke betrokkenheid – Learn2Work

Dit jaar gaat Learn2Work zich inzetten in Almere-Buiten en de Waterwijk. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen die het om wat voor reden dan ook nodig hebben, die hulp krijgen of ondersteunt worden in hun behoeften. Vanaf 2015 staat maatschappelijke betrokkenheid op het rooster en is het ook een onderdeel geworden op het rapport. Wij willen jongeren leren dat het leuk en fijn is om voor anderen wat te kunnen betekenen. Wekelijks komt er een les ‘maatschappelijke’ betrokkenheid op het rooster. Hierin worden de jongeren begeleidt worden door stagiaires (HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening). Zij gaan met de jongeren kijken naar wat dit is, waarom dit nodig is en hoe zij dit kunnen inzetten in de wijk. Wat de jongeren tijdens deze lessen bedenken zal uiteraard ook uitgevoerd worden. Ze leren door te doen in de praktijk. Voor bepaalde dingen krijgen de jongeren ook trainingen of cursussen aangeboden, om deze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. We zullen bijvoorbeeld tuintjes opknappen en onderhouden. Boodschappen doen, honden uitlaten, spelletjes spelen of gewoon een praatje maken.

Vragen, klussen of activiteiten

Heeft u een vraag, een idee, klus of een wens voor een activiteit in de buurt? U kunt bij ons terecht. Wij helpen u graag. Dit kunnen eenmalige klussen zijn of opdrachten voor een langdurige periode. Voorbeelden hiervan kunnen zijn het verzorgen van catering aan huis (o.a. broodjes en maaltijden), boodschappen doen, tuin onderhoud, het bezorgen van flyers/folder, het maken van een promofilmpje voor uw bedrijf/vereniging, het organiseren van activiteiten (denkende aan kinderfeestjes, e.d.), etc. Dit alles onder begeleiding van professionals. Wij vragen wel een kleine vergoeding om de onkosten en materialen te dekken, te vergoeden of te kunnen vervangen. Over betaling door middel van het sponsoren van materialen/middelen kan gesproken worden. Alle klussen dienen een week voorafgaande van planning van de klus/activiteit te zijn aangemeld op donderdag voor 12:00 uur. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om op uw aanvraag te reageren en om dingen te kunnen organiseren, mocht dit nodig zijn. Wij kunnen maximaal 2 klussen per dag aannemen, dus wees op tijd met uw aanvraag. Gedurende de schoolvakanties van de basisscholen zijn wij helaas gesloten.

Voor vragen of ideeën kunt u binnen lopen op:

EveNaarHuis
Maandag tussen 10:00-12:00 uur.
Adres: Sumatraweg 352, Almere-Buiten.
Telefoonnummer: 036-5245783

Draaikolk
Dinsdag tussen 10:00-12:00 uur.
Adres: Lekstraat 2, Waterwijk.
Telefoonnummer: 036 5302085

Nieuws Learn2work

Aanmelden

Meld je aan voor het leerwerkproject en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Meld je nu aan!

Activiteiten

Het leerwerktraject houdt zich bezig met de organisatie en uitvoering van diverse activiteiten in de buurt. Op beide locaties vinden er bijna dagelijks verschillende activiteiten voor jong en oud plaats. We werken hierbij op vraag vanuit de buurt. Docenten, vrijwilligers en jongeren van Learn2work zijn hierbij actief . Hieronder volgt per locatie een overzicht.

Bekijk de activiteiten

Logo1 Logo 2

Privacy

Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De nieuwe wet (AVG) stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast.

Op www.deschoor.nl/privacy leest u er meer over