Maakt deel uit van De Schoor 

topImage

Maatje worden

Maatjes project VMCA en Learn2Work

Matching Talents en Learn2Work werken samen aan de toekomst van jongeren!
De coaches van Matching Talents, de maatjes, helpen als vrijwilliger jongeren verder als ze even niet meer weten hoe ze verder moeten. Ze helpen bij het vinden van antwoorden op vragen als: wat wil ik later worden?, welke studie of baan moet ik kiezen? waar ben ik goed in? Maar ze kunnen ook helpen het leven en schoolwerk te organiseren en structureren zodat het overzichtelijker wordt. Ze verzinnen geen pasklaar antwoord, maar gaan samen met jongeren op zoek naar oplossingen. Een maatje is er voor de jongere en vind het leuk om te praten en samen te werken aan hun toekomst. Wekelijks spreken een maatje en een jongere samen af om te werken aan leerdoelen en wat er verder nodig is het traject goed te doorlopen en af te ronden.

Maatje worden

De maatjes die zich aanmelden dienen aan een aantal criteria te voldoen:

  • Affiniteit hebben met de doelgroep jongeren 18-26 jaar
  • Positief in het leven staan
  • Je bent ouder dan 18
  • Je dient over goede communicatieve vaardigheden te beschikken
  • Beschikbaar zijn om wekelijks eenmaal af te spreken met een jongere
  • Beschikbaar zijn om je gedurende maximaal een jaar te verbinden aan een jongere

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden via de VMCA: r.vanbarneveld@vmca.nl.
Of via learn2work: lanzaat@deschoor.nl of boom@deschoor.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarin we kunnen kijken of dit vrijwilligerswerk wat voor jou is!

Nieuws Learn2work

Aanmelden

Meld je aan voor het leerwerkproject en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Meld je nu aan!

Activiteiten

Het leerwerktraject houdt zich bezig met de organisatie en uitvoering van diverse activiteiten in de buurt. Op beide locaties vinden er bijna dagelijks verschillende activiteiten voor jong en oud plaats. We werken hierbij op vraag vanuit de buurt. Docenten, vrijwilligers en jongeren van Learn2work zijn hierbij actief . Hieronder volgt per locatie een overzicht.

Bekijk de activiteiten

Logo1 Logo 2

Privacy

Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De nieuwe wet (AVG) stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast.

Op www.deschoor.nl/privacy leest u er meer over